Čapljina

Trebižaćani i Tedi Spalato priredili božićni koncert za pamćenje

Kultura / Flash | 22. 12. 2014. u 13:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred približno 1000 gostiju održan je sinoć tradicionalni božićni koncert HKUD-a "Seljačka sloga" iz Trebižata i njihovih gostiju.

Trebižaćani božićni koncert priređuju od 1991. godine donoseći božićni ugođaj svim žiteljima općine i njihovim gostima, pa s pravom možemo reći kako je ovaj koncert stekao epitet najtradicionalnijeg božićnog koncerta u Bosni i Hercegovini.

Koncertni program otvorio je puhački orkestar društva, koji ove godine slavi 89. godišnjicu postojanja. Pod ravnanjem kapelnika dirigenta Dražena Laskača izveli su oko deset skladbi, na oduševljenje okupljenih.

Veliki pljesak zaslužila je i muška klapa ''Trebižat'' i ženska klapa ''Lira'', koje su uljepšale večer klapskim notama.

Nakon njih uslijedio je nastup solista – Nataše Borovac i Ivana Sušca. Publika je posebno pozitivno reagirala na izvedbu pjesme ''Ćale moj'' Ivana Sušca, koji je nagrađen najvećim pljeskom tijekom cijele večeri.

Gost večeri Tedi Spalato oduševio je svojim izvedbama okupljene, a zajedno sa klapom i orkestrom pjevao je više od pola sata.

Vrijedi istaknuti kako se Spalato posebno emotivno pjesmom ''Vilo moja'' prisjetio svog prijatelja i prijatelja HKUD-a Seljačka Sloga Trebižat Vinka Coce, koji je ovu skladbu izveo upravo na Sloginom koncertu prije dvije godine.

Trebižaćani su kao i prethodnih godina pokazali bogatstvo tradicije i kako se čuvaju božićni običaji ovog hercegovačkog kraja.

Pokrovitelj koncerta je bio Ured načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića, glavni sponzor bio je HT Eronet, a Bljesak.info bio je glavni medijski pokrovitelj koncerta.

Kopirati
Drag cursor here to close