Iz ciklusa koncerata.

Tamburaški orkestar ''Misericordia'' poklonio koncert svojim Čapljincima

Kultura / Flash | 15. 07. 2016. u 09:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi u nizu koncerata ''Večernji zvon'', koji Hercegovini poklanja Tamburaški sastav ''Misericordia'' Šurmanci održan je i u Čapljini.

Nakon koncerta u Herceg Etno selu Međugorju, mladići i djevojke iz Šurmanaca upriličili su izvrstan koncert pred oko 150 svojih sugrađana, koji su ih za svaku izvedbu nagradili pljeskom.

Gosti koncerta bili su Monija Jarak - mezzosopran, Karlo Miličević - bariton, prof. Marija Čolak, Darija Ramljak, Nikolina Šušak - flauta i klapa Laetitia iz Međugorja. Dirigent je bio prof. Davor Markota.

Tamburaški orkestar Misericordia osnovan je 2012. godine u selu Šurmanci u općini Čapljina, a u župi Međugorje na inicijativu međugorskog župnika fra Marinka Šakote. Zahvaljujući upornosti članova, postali su uspješni u svom radu, te su ostvarili brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu.

Unatoč amaterskom statusu orkestra, zahvaljujući radu i zajedništvu koje rado ističu, došli su do razine na kojoj sami mogu upriličiti cjelovečernji samostalni koncert, ispunjen raznovrsnim repertoarom, od klasične do zabavne, popularne glazbe.

Osim Međugorja i Čapljine, Tamburaški sastav ''Misericordia'' održat će u nadolazećem razdoblju koncerte u Gradcu (Hrvatska), Širpkom Brijegu i Skradinu (Hrvatska).

Kopirati
Drag cursor here to close