Beč

Svjetska premijera filma Hiljadarka

Kultura / Flash | 16. 11. 2015. u 14:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je osvojila javnost i medije te prošla vrlo uspješnu distribuciju u regiji Balkana od početka rujna do početka studenog, ''Hiljadarka'', novi film Nenada Đurića koji je okupio najimpresivniju glumačku postavu u regiji nakon sjajnih premijernih projekcija u regiji krenuo je u svoju svjetsku kino distribuciju na, za sebe sretan petak 13. studenog , fantastičnom premijerom u glavnom gradu Austrije. Velika dvorana kapaciteta 800 mjesta u kinu UCI Kinowelt Millenium City u Beču rasprodana je nekoliko dana pred premijeru kao i projekcija nakon nje što dovoljno govori o interesu publike za ovo filmsko ostvarenje. Nakon premijere dio autorske ekipe filma koju su činili producent Almir Šahinović, redatelj Nenad Đurić i glumci Moamer Kasumović i Edhem Husić dugo su se zadržali u dvorani u razgovoru sa publikom i gotovo se dva sata slikali sa svim zainteresiranim gledateljima filma. U sljedećim danima ovaj izuzetno traženi film ostaje na repertoaru kina u Beču.

''Hiljadarka'' već sljedećeg vikenda pred nama nastavlja svoje putovanje zapadnom Europom i to u dalekoj Švedskoj premijernim projekcijama 20. i 21. studenog.

Odmah nakon toga ''Hiljadarka'' sljedećeg vikenda prelazi preko oceana na Sjevernoameričku turneju i zakazane premijere u Clevelandu, Detroitu i Chicagu gdje je radi velikog interesa publike projekcija zakazana u poznatoj dvorani Pathio Theatre kapaciteta 1000 mjesta.

Be, petak 13. Za nas je bio najsretniji dan. Ekipa Hiljadarke predvodjena najveom glumakom regionalnom zvijezdom...

Posted by Hiljadarka on 14. studeni 2015

U filmu „Hiljadarka“ glavne su uloge ostvarili Branislav Trifunović, Aida Bukva, Milutin Mima Karadžić, Moarem Kasumović, Vanesa Glođo, Edhem Husić, Slaven Knezović, Željko Pervan, Armin Omerović i Nikola Kojo koji u filmu tumači ulogu Josipa Broza Tita. Po imenima svakako impresivan, film „Hiljadarka“ ove je godine pozornost na sebe skrenuo pretpremijernom projekcijom na filmskom festivalu u Sarajevu gdje je nemali broj ljudi na kraju ostao bez karata, jer narodno kazalište nije bilo dovoljno veliko da primi sve one koji su među prvima htjeli pogledati ovu komediju o kojoj sada priča cijela regija.

Film je sa svojom službenom kino distribucijom u Bosni i Hercegovini krenuo od 10. rujna gdje je zabilježio fantastičan rezultat od preko 25.000 gledatelja, a s velikim uspjehom se prikazao u kinima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori i Sloveniji.

Uz sve to poznata pjevačica Ružica Efendić koja ima i ulogu u filmu u suradnji sa autorom glazbe Vladom Podanyjem snimila je i glazbeni spot za naslovnu pjesmu filma „Hiljadarka“ koji je nedavno predstavljen javnosti i bilježi sjajne reakcije publike širom regije, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close