Aktovi u kosači

Svijet izgrađen od gemoetrijskih oblika i ženskog tijela u Mostaru

Kultura / Flash | 31. 01. 2015. u 18:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žensko tijelo među geometrijskim tijelima motiv je izložbe 'Tijelo' koja je u subotu navečer otvorena u sklopu Kosačinog Tjedna kulture.

Mlada splitska autorica Lili Zaneta, prvi put izlažući izvan Hrvatske, mostarskoj se publici predstavila nizom od 18 fotografija koje prikazuju nago žensko tijelo u minimalistički uređenom interijeru. 
 
Sam pojam tijela je višeznačan i može se osloniti na biološko tijelo živog bića, geometrijsko tijelo, ali i tijelo u fizici koje posjeduju masu i zauzimaju prostor. Tematsku okosnicu izložbe čini upravo ispreplitanje tako shvaćenog pojma tijela i njegove višeznačnosti.

U ranijim medijskim istupima Lili je rekla kako joj je inspiracija za ovu seriju fotografija geometrija. Kako je rekla, željela je napraviti aktove koji neće biti erotični već će samo prikazivati nago žensko tijelo također kao jedan dio geometrije.

''Ova je izložba moje „igranje“ s oblicima i geometrijom. Željela sam prikazati odnos ljudskog tijela, toplog mekog i geometrijski savršenog na posve drugačiji način od opet savršenih geometrijskih tijela'', rekla je Lili.

Autorica nas ovom izložbom, koja će biti otvorena do 4. veljače, uvodi u jedan svoj svijet izgrađen od raznih geometrijskih oblika, a središtu svega ističe se ljudsko tijelo.

Kopirati
Drag cursor here to close