95. po redu

Svetlana Bojković otvorila Šantićeve večeri poezije

Kultura / Flash | 22. 09. 2014. u 21:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata srbijanska glumica Svetlana Bojković otvorila je u ponedjeljak navečer u Mostaru 95. 'Šantićeve večeri poezije', koje će trajati do 29. rujna. "Izuzetna mi je čast otvoriti 'Šantićeve večeri poezije', jer jako volim i tog divnog pjesnika i Mostar", rekla je Bojković, koja je svojim poetsko scenskim izvedbama oduševila veliki broj publike u Vladikinom dvoru u Mostaru.

Predsjednik Gradskog odbora 'Prosvjete' u Mostaru Branislav Rajković na otvaranju se prisjetio slavnog doba ovog grada u kojem je stvarao Aleksa Šantić i kada su tu zajedno pjevali 'Gusle', 'Hrvoje' i 'Gajret'. "Evo skoro prođe cijelo stoljeće od tog slavnog doba Mostara, koga se svi sa sjetom u mislima sjećamo. Sjećamo se i prijeratnog Mostara. Ali, evo večeri koje će imati razloga da se sjeća netko iz budućnosti", rekao je Rajković.

Više fotografija s otvaranja ove manifestacije pogledajte u fotogaleriji.

On je najavio nastup pjevačke grupe 'Gusle' i klape 'Hrvoje' koji su se poslije cijelog stoljeća našli na istoj bini, kao i 'Mostarskih kiša'. Tako je Šantiću u čast pjevao cijeli Mostar. Učenica 'Prosvjetine škole srpskog jezika, istorije i kulture' Nataša Milošević pročitala je najljepše pismo na svijetu sa kojim je pobijedila na natječaju, koji organiziraju Svjetski poštanski savez i UNESCO.

Ova učenica sedmog razreda Osnovne škole 'Petar Bakula' iz Mostara nagrađena je ove godine u konkurenciji 1,5 milijun djece i mladih iz cijelog svijeta. 'Pismo violini' Nataša je pročitala uz violinsku pratnju Marije Marković, profesorice u Muzičkoj školi 'Sveti Roman Melod' u Nevesinju, piše Srna.

Predsjednik mostarskog Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva 'Gusle' Radislav Tubić izrazio je nadu da će najmlađi članovi 'Prosvjete' i 'Gusala' organizirati još bolje 'Šantićeve večeri' u budućnosti. Na otvaranju 'Šantićevih večeri poezije' bio je vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, predstavnici diplomatskog kora i kulturnih institucija.

'Šantićeve večeri poezije' organiziraju Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva 'Prosvjeta' i SPKUD 'Gusle' iz Mostara. 'Šantićeve večeri poezije' nastavljaju se u atriju Vladikinog dvora u Mostaru u utorak gdje će od 19 sati biti otvorena izložba 'Jovan Dučić u diplomaciji', u suradnji s Arhivom Jugoslavije i SPKD 'Prosvjeta' iz Gacka, navodi agencija Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close