Mimohod

Svečano u Livnu: Obilježena 25.obljetnica obrane grada

Kultura / Flash | 23. 04. 2017. u 12:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana proslava 25.obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja održana je u nedjelju u Livnu.

Proslava je započela je misnim slavljem u župnoj crkvi u Livnu, a nakon čega je upriličen mimohod u znak sjećanja na sve poginule branitelje.

Održana je svečana sjednica Općinskoga vijeća Livno na kojoj se predsjednik Općinskog vijeća Livna Sead Hadžijahić prisjetio ratnih dana te istaknuo kako su ti dani promijenili ljudske sudbine ali i sudbinu Livna.

''Uspostavljen je mir ali je plaćena skupa cijena - ljudski životi'', istaknuo je Hadžijahić dodavši da je na svima koji rade i žive u Livnu da doprinesu da ovaj grad postane miran, siguran i perspektivan.

Gradonačelnik Livna Luka Čelan kazao kako su se okupili danas kako bi odaslali poruku o želji za ustrajnošću na ovim prostorima i odanosti prema istinskim vrijednostima.

Tijekom sjednice pročitane su čestitke predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, ministrice obrane BiH Marine Pendeš i federalne ministrice kulture i sporta Zore Dujmović.

Inače, na svečanoj sjednici nazočili su zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto , ministar i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak,zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mate Franjičević,predsjednik kluba HDZ BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Jozo Bagarić ,zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH Stipe Barun , zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Boris Barun ,veleposlanik RH u BiH Ivan Del Vechio, konzul RH u Mostaru Dragan Matijević, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić s ministrima, zastupnici u Skupštini, izaslanik ministra branitelja RH Boris Jacović te jedan od najzaslužnijih ljudi za obranu Livna 1992.godine Mario Nađ i brojni drugi.

Završetkom svečane sjednice položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close