praznina

Sućut iz Kine: I djeca u Kini znaju tko je bio Valter

Kultura / Flash | 23. 05. 2016. u 13:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski veleposlanik u Beogradu Li Man Chang izrazio je u ime kineskog naroda i svoje ime sućut srpskom narodu i obitelji Velimira Bate Živojinovića zbog smrti legendarnog glumca, koji je bio vrlo popularan i u Kini.

"Duboko me je potresla vijest o smrti Velimira Živojinovića, našeg Bate. Ovom prilikom želim u ime kineskog naroda i u svoje osobno ime izraziti najdublju sućut njegovoj obitelji i srpskom narodu. Budite uvjereni da svaki građanin Kine, koji je imao priliku uživati u njegovim filmovima, tuguje s nama", naveo je kineski veleposlanik, prenijela je Srna.

Li je istaknu da je Bata Živojinović bio osvjedočeni prijatelj kineskog naroda, koji je dao nemjerljiv doprinos produbljivanju kinesko-srpskog prijateljstva, kao i proboju srpskog filma i kulture na teritoriju Kine.

"Danas čak i djeca u Kini znaju tko je bio Valter, i taj lik je i danas uzor velikom broju mladih ljudi. Ponosni smo što smo poznavali tog velikana srpskog i svjetskog glumišta. Njegovo će mjesto u našim srcima ostati zauvijek upražnjeno. Neka mu je vječna slava", naveo je kineski veleposlanik.

Legenda srpskog i jugoslovenskog glumišta Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u bolnici Sveti Sava u Beogradu u 83. godini.

Kopirati
Drag cursor here to close