Filip Andronik

Strip "Amnezija" na stranicama Urban Magazina

Kultura / Flash | 30. 11. 2014. u 08:18 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Urban magazin", lifestyle mjesečnik koji svakog 15. u mjesecu možete naći na kioscima u cijeloj BiH, prvi je bosanskohercegovački magazin koji, nakon niza godina, objavljuje domaći strip u nastavcima. Radi se o stripu "Amnezija, superjunak s problemom sa pamćenjem" strip crtača i scenariste Filipa Andronika.

Strip "Amnezija" je osvojio prvo mjesto u kategoriji strip scenarija na 9. Balkanskoj smotri mladih strip autora a "Urban magazin" na stranicama magazina premijerno objavljuje najnovije doživljaje ovog popularnog lika.

Glavni lik stripa je superjunak koji svojim nadljudskim moćima svakodnevno pokušava spasiti svijet. No, za razliku od ostalih superjunaka, on ima jednu sitnu manu. On pati od amnezije. Sa tim "malerom", glavni junak stripa upada u nebrojene humoristične situacije koje parodiraju superjunačke stripove.

Uz praćenje novih avantura lika u papirnom izdanju magazina, posjetioci elektronskog izdanja istog na adresi www.urbanmagazin.ba mogu posve besplatno svakog utorka i četvrtka čitati izbor iz prošlih epizoda stripa objavljenih u dva strip albuma.

Filip Andronik, rođen 1981. godine, je nagrađivani crtač stripova iz Sarajeva. U dosadašnjoj karijeri radio je na stripovima objavljivanim u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. "Amnezija, superjunak s problemom sa pamćenjem" njegov najpoznatiji autorski projekat.

Kopirati
Drag cursor here to close