Obljetnica osnutka

Stolačka župna djevojačka skupina „Angelus“ proslavila 15. rođendan

Kultura / Flash | 22. 02. 2017. u 17:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stolačka župna djevojačka skupina „Angelus“ proslavila je u subotu, 18. veljače 2017. petnaestu obljetnicu svoga osnutka, postojanja i djelovanja.

U dogovoru sa župnikom don Rajkom i uz njegovu trajnu potporu prvih 10 djevojčica okupila je na pjevačku probu u prvu korizmenu nedjelju, 17. veljače 2002. časna sestra Gabrijela, koja je tada bila na službi u stolačkoj župi.

Djevojke su od početka dobro startale i svoj pjevački talent konstantno razvijale. Tijekom vremena neke su se djevojke udale, neke otišle dalje na školovanje, neke se zaposlile, a skupina se uvijek pomlađivala i napredovala u suradnji sa župnikom i časnim sestrama.

Pjevale su najprije u sastavu župnog dječjeg zbora „Modra rijeka“ na ranoj sv. Misi u 8,00 sati, te povremeno nastupale na crkvenim svečanostima u župi i izvan župe, piše Župa Stolac.

U posljednje vrijeme župnik im je dodijelio pjevanje pod redovitom nedjeljnom sv. Misom u 9,30 sati, što djevojke savjesno obavljaju.

Od tada nastupaju i na raznim župnim, svadbenim, božićnim i uskrsnim slavljima, te na smotrama i duhovnim susretima pjevačkih grupa, klapa i zborova, a sve u cilju promocije duhovno-kulturnog blaga hrvatskog naroda, a na ponos svoje stolačke župe.

Djevojke su sastavni dio župnog Velikog zbora „Mladi“ koji pjeva za velike župne blagdane i svetkovine, a često gostuju po mnogim župama i gradovima u domovini i po svijetu, članice su također i župnog Folklora HKUD „Stolac“ u kojem sudjeluju uglavnom mladići i djevojke stolačke župe, a nastupali su do sada preko 280 puta kod kuće i po svijetu, te sudjelovali na prestižnim Smotrama folklora u našem europskom okruženju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close