Marin Tudor

Splićanin ispijanje mostarske kave pretvorio u umjetnost

Kultura / Flash | 30. 01. 2015. u 08:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru svog programa OKC 'Abrašević' je organizirao izložbu pod nazivom 'Skulpture od plastičnih žličica - kašikica' autora Marina Tudora iz Splita.

Kako se sam voli pohvaliti, Tudor je studirao glumu u Mostaru na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta 'Džemal Bijedić'. Tijekom studija sasvim slučajno je otkrio svoju strast za pravljenje umjetničkih djela od plastičnih kašikica za kavu.

Njegova djela nastaju spontano, ovisno o trenutku, a one jednostavnije pravi vrlo lako. Za složenije radove mu treba i više vremena.

Nesvakidašnja izložba je predstavljena u 'Abraševiću' gdje je zainteresirani mogu pogledati u sljedećih pet dana.

Treba spomenuti kako izložba nije otvorena na klasičan način, govorom autora i gostiju, nego su publici jednostavno otvorena vrata kako bi razgledali djela.

Prije Mostara, Tudor je izlagao u rodnom Splitu i Beogradu. U planu su još neki gradovi na Balkanu, pa će publika njegove radove moći vidjeti u Sarajevu, Konjicu, Rijeci i Mariboru.

Inače, uoči izložbe, Tudor je napisao: "Dvije hiljade druga. Treća. Četvrta klupica. Skulpturica. Tko zna koji upaljač po redu, a da krenem zbrajati žličice, vjerovatno se ne bih zaustavio ni do kraja izložbe. Te 2002., kad me sudbina dovela studirati glumu u Mostaru, i 4 godine jednog novog divnog odrastanja, tada sam već bio siguran kako ću se ovim baviti čitav svoj život. A počelo je kao što većina stvari započne - sasvim slučajno. Vidi - to se može! I ovo isto! Pa sjajno, idem ja kupiti cijeli paket".

Kopirati
Drag cursor here to close