Kazalište na otvorenom

Smijeh uz pivo: Rodijaci u pivnici, kazalište uz publiku

Kultura / Flash | 12. 06. 2015. u 09:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog četvrtka na terasi mostarske pivnice No Flash odigrana je predstava 'Rodijaci' u izvedbi glumaca HNK Mostar Velimira Njirića Pšeničnika i Mire Barnjaka.

Riječ je o komediji nastaloj po kolumnama duvanjskog pisca i novinara Petra Miloša koje su objavljivane u Slobodnoj Dalmaciji, a kroz koje dva gastabajtera ismijavaju društvene prilike.

Njirić Pšeničnik je nakon izvedbe rekao kako je riječ o 46. izvođenju ovog komada, kojeg je prvi put zaigrao s preminulim glumcem Tonijem Peharom još 1993. godine.

Rodijaci su duvanjski gastabajteri Matiša i Stipan koji uz pićče analiziraju svijet i stanje u kojem se nalazi. Prebiru tako povijest i narode tražeći tko je dobar a koga bi se svakako trebalo odreći, prebiru i stanje u kojem se društvo nalazi, pa se kroz smijeh dotiču tužnih istina. Na kraju, pokazat će predstava, ispada da nitko na svijetu ne valja.

Predstava se odigrala pred punom terasom pivnice, a među gledateljima bilo je i gostiju iz Banja Luke, koji nisu krili oduševljenje rekavši kako nisu mogli očekivati da će ih u Mostaru dočekati kazalište na otvorenom, smješteno tik uz publiku, tamo gdje i pripada.

Kopirati
Drag cursor here to close