Stolac

'Slovo Gorčina': Natječaj za nagradu 'Mak Dizdar' otvoren do 25. srpnja

Kultura / Flash | 11. 07. 2016. u 11:00 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Stocu će 14., 15. i 16. kolovoza biti održana kulturna manifestacija 'Slovo Gorčina', a ovogodišnji gost pjesnik je Darko Cvijetić iz Prijedora, pjesnik, glumac, redatelj, dramaturg.

Objavio je knjige 'Noćni Gorbačov', 'Himenica', 'Manifest Mlade Bosne', 'Passport for Sforland', 'Masovne razglednice iz Bosne', 'Konopci s otiskom vrata' ili 'Mali ekshumatorski eseji'.

Podsjećamo i da je do 25. srpnja otvoren natječaj za književnu nagradu 'Mak Dizdar', koju 'Slovo Gorčina' dodjeljuje za prvu neobjavljenu knjigu poezije. "Unatoč financijski nesklonim vremenima za kulturu, i ove godine smo za uspjeli osigurati i novčane nagrade, i to: prva nagrada iznosi 400 eura, druga 200 eura, a treća 100 eura.

No, ono što je još važnije od novčanog dijela nagrade jest da prvonagrađeni/prvonagrađena dobiva i statuetu Gorčina te tiskanje knjige pjesama, koja će biti predstavljena na sljedećoj manifestaciji 'Slovo Gorčina'.

Tako ćemo na ovogodišnjoj manifestaciji uživati u promociji prve knjige pjesama Anite Pajević iz Mostara, čiju je knjigu žiri prošle godine proglasio najboljom. U žiriju ove godine su prof.dr. Alija Pirić, te književnici Mile Stojić i Miro Petrović.

Rukopise na natječaj potrebno je poslati u tri primjerka, od toga jedan primjerak zbirke na CD-u, obavezno pod šifrom i sa rješenjem šifre (koja će sadržavati ime i prezime, adresu i broj telefona). Rukopise možete poslati na adresu: P.P. br. 49, 88 360 Stolac (s naznakom za Kulturnu manifestaciju Slovo Gorčina).

Pravo učešća na natječaju imaju svi građani Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore koji do sada nemaju objavljenu knjigu pjesama i više od 35 godina. Objavljivanje rezultata i dodjela nagrade 'Mak Dizdar' održat će se na manifestaciji 'Slovo Gorčina' u Stocu", navode organizatori.

Uz književnu večer gosta pjesnika i dodjelu nagrade 'Mak Dizdar' koju tradicionalno upriličimo na Radimlji, bit će organizirane i promocije, susreti s piscima..., a uskoro će biti objavljen i kompletan program 'Slova Gorčina'. Tradicija ove kulturne manifestacije, značajne ne samo za Stolac i BiH nego mnogo šire, seže u 1971. godinu, i održava se u čast i spomen velikom bh. pjesniku Maku Dizdaru (1917. – 1971.).

Među pjesnicima nagrađenim na ovoj manifestaciji za prvu neobjavljenu zbirku poezije su i Munib Delalić, Diana Burazer, Diana Ondelj-Maksumić, Admiral Mahić, Zilhad Ključanin, Mile Stojić, Goran Simić, Miljenko Jergović, Muamer Kodrić, Almin Kaplan i dr.

Kopirati
Drag cursor here to close