Ali je i dosta urađeno

Siniša Šešum: Mnogo toga u Mostaru još nije dovršeno

Kultura / Flash | 23. 07. 2014. u 12:00 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Ureda UNESCO-a u BiH Siniša Šešum kazao je danas u Mostaru, u sklopu obilježavanja desete godišnjice otvaranja obnovljenog Starog mosta, kako još mnogo toga u Mostaru nije dovršeno, ali da je i dosta toga urađeno u proteklih deset godina.

Šešum je to izjavio uoči otvaranja Interpretacijskog muzeja u Mostaru, kao dijela programa desete obljetnice, kazavši kako je i otvaranje ovoga muzeja jedan od događaja koji nastavlja i pomaže tradiciji obnove Mostara.

''Što se tiče stvari koje su još nedovršene nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti moći pomoći, ne samo UNESCO nego i ostali partneri, prijatelji i donatori, kako bi se Mostaru vratio onaj sjaj koji je imao prije rata'', kazao je Šešum.

On je istaknuo zadovoljstvo jer se Stari most u Mostaru nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine kazavši kako zbog toga Mostar i dalje mora slati pozitivnu sliku u svijet. 

Naglasio je kako će se iduće godine obilježiti deset godina od upisa na UNESCO-vu listu te kako se i za tu obljetnicu priprema jedan veći događaj, a riječ je projektu "Mostovi govore", gdje će Mostar biti u fokusu.

Kopirati
Drag cursor here to close