šezdeset i tri pjesme

Shakespeareov sonet u Trapistima

Kultura / Flash | 16. 02. 2015. u 16:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NVO Gariwo u svojoj ediciji Kaleidoscope (urednik Esad Kočan) objavila je zbirku poezije Shakespeareov sonet u Trapistima autora Gradimira Gojera.

Zbirka se sastoji od šezdeset i tri pjesme koje su podjeljene u cikluse: Ram za ikonu, Hiromantski slavuj, Razgovor sa Sofoklom, Poštapalica za gusara, Šest fresaka, Pogled na grad, Faroske pjesme, Imperativ trena, Tloris za povijest i Viena, obljetničko godište.

Ova zbirka pjesama sadrži i tekstove recenzenata akademika Luka Paljetka, prof. dr. Ibrahima Kajana i književnika Ervina Jahića. Poseban dio knjige posvećen je biografiji autora, kao i bibliografiji i teatrografiji radova i izboru iz književnih i teatarskih kritika na rad Gradimira Gojera. Autor naslovne stranice je sarajevski slikar Edin Numankadić, redaktor je Svetlana Broz, a lektor i korektor je Dževdana Jašarević. DTP ovog izdavačkog projekta napravio je Edin Sejfić, a knjigu je tiskao Grafičar promet doo Sarajevo.

Sarajevska promocija knjige Shakespeareov sonet u Trapistima zakazana je za 17. veljače u 12 sati u prostoru foajea Narodnog pozorišta Sarajevo. Promotori će biti književnici prof.dr. Ibrahim Kajan i Bakir Makarević, stihove će čitati prvakinja Kamernog teatra 55 Gordana Boban, a moderator je Svetlana Broz.

Kopirati
Drag cursor here to close