OKC Abrašević

Sedmi Antifa festival u Mostaru 3. rujna

Kultura / Flash | 18. 08. 2016. u 14:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Omladinskom kulturnom centru Abrašević, u subotu 03. rujna, održat će se 7. Antifa festival. Na ovogodišnjem festivalu, od 17.00 sati, posjetitelji će moći slušati predstavljanje Antifa fanzina na kojem rade splitski antifašisti.

Antifa fanzin je projekt splitskih antifašista (STAF) pokrenut prije nešto više od godinu dana. Fanzin je besplatan i izlazi svaka 3 mjeseca. Bavi se angažiranim društvenim temama i promovira ideje jednakosti i socijalne prave. Fanzin će predstaviti jedan od njegovih urednika te tom prilikom podijeliti primjerke najnovijeg, petog broja Antifa fanzina.

Nakon toga, s početkom u 20:00h slijedi koncert na kojem će nastupiti bendovi Gloves off (BL), Peronoisepora (Zg) te Moca i Biznismeni (Sa).

Gloves off (Hardcore/Banja Luka) - domaći predstavnici hardcore punk zvuka koji su od svog nastanka jedan od najvrednijih bendova na lokalnoj underground sceni! Iza sebe imaju već nekolicinu koncerata, jedan demo i jedno službeno izdanje, album "Storms of our lives"!

Peronoisepora (Hardcore Punk/Zagreb/HR) - nastali su u jesen 2012., točnije 8. rujna 2012. Članovi su Sale - vokal, Lea - bas, Luka - gitara, i Edi na bubnju. U Peronoisepori se bave svim i svačim, od studiranja, raznih poslova, pa sve do zezancije i glumljenja punXa.

Moca i Biznismeni (Punk/Sarajevo/BiH) - početkom 2012. godine Moca i Biznismeni počinju sa intenzivnijim radom i to u sljedećem sastavu: Moca (vokal), Ćata (gitara), Ćiza (bas) i MimA (bubnjevi), te počinju bilježiti i prve nastupe. Ne mogu se odlučiti za žanr, pa stoga osnivaju vlastiti - Biznis Pank. Ćizino mjesto u bendu preuzima Denza krajem 2014. godine. U veljači 2016. godine Moca i Biznismeni izdaju svoj prvi album "Biznis Pank" sa devet pjesama. Neposredno nakon snimanja albuma, Mima odlazi trbuhom za kruhom, a palice i bubnjeve preuzima Zlaja. 

Cijena ulaznice je 5 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close