Film o Emiratima

SE7EN DAYS IN UAE: Kenan i Nerim snimili film na godišnjem odmoru

Kultura / Film TV | 06. 02. 2016. u 07:15 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje mladih umjetnika Bosne i Hercegovine službeno predstavilo trailer za novi film koji nosi naziv "SE7EN DAYS IN UAE".

Produkciju filma potpisuje upravo to udruženje čija su dva člana Kenan Musić, reditelj i Nerim Hasić, producent filma boravili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 11. do 26. prosinca 2015. godine.

Film donosi priču o tradiciji i modernizaciji jedne od najrazvijenijih i najbogatijih država svijeta kroz perspektivu dva mladića koji u UAE odlaze na godišnji odmor. S obzirom na činjenicu da u Emiratima živi i veliki broj državljana Bosne i Hercegovine film priča priču Dubaia, Abu Dhabija, Ras Al Khaimana i Shahrijara kroz prizmu naših ljudi koji već dugo žive i rade u tim emiratima, navodi se u pripćenju iz Udruženja mladih umjetnika BiH.

U filmu se pored glavnog sudionika pojavljuju i Nejra Musić, Alma Čamdžić, sestre Hatibović, Beba Hadžić, ali i direktor Skeikh Zayed festivala Adel Asaadi kao i bivši ministar unutarnjih poslova u Emiratima sheikh Mohammed Al Qasimi.

Pored njih film donosi i priču o sportskim trenerima, turističkim radnicima, inžinjerima i sportašima iz BiH.

Film donosi i kadrove jednih od najluksuzninih lokacija na svijetu koje se upravo nalaze u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Trajanje filma je 40 minuta, a konceptualno je napravljen kao avanturistički dokumentarni film.

Udruženje mladih umjetnika premijeru i TV prikazivanje filma najavljuje za ožujak ove godine.

Inače, Udruženje mladih umjetnika BiH do sada je radilo nekoliko velikih filmskih projekata kao što su film Kenana Musića "Politika i drugi zločini" , igrani film "Svjetla grafa" te produkciju Sarajevo Youth Film Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close