Čarolija

Schlitz - gradić kao dokaz da postoje božićne bajke

Lifestyle / Flash | 26. 11. 2015. u 08:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački gradić Schlitz ima oko 9500 stanovnika i smješten je u saveznoj pokrajini Hessen. Od 1991. godine poznat je po najvjerojatnije najvećoj adventskoj svijeći na svijetu koja je visoka 42 metra, piše sarajevski Katolički tjednik.

U Došašću ovaj njemački gradić privlači pozornost ljudi iz različitih krajeva svijeta. Ovdje, naime, svake godine gradski toranj Hinterturm koji je napravljen od kamena i visok je 36 metara, presvuku crvenim platnom, a na njegov vrh postave rasvjetu u obliku plamena visoku 6 metara. U osvjetljenje ove „svijeće“ bude postavljeno oko 140 sijalica. Tako u Schlitzu gori adventska svijeća koja je veća od svih tamošnjih kuća.

U unutrašnjosti tornja nalazi se lift pa je moguće popeti se na sami vrh ove svijeće odakle se pruža prelijep pogled na gradić.

U došašću na glavnom trgu ovoga povijesnog dijela staroga grada nalazi se i adventski sajam, tako da ova umjetna adventska svijeća doprinosi predbožićnom ozračju, poglavito u večernjim satima, navodi Katolički tjednik.

Ova posebna atrakcija privlači iz godinu u godinu sve veći broj turista, kako domaćih tako i stranih, koji prilično pune proračun ovoga gradića.

Kopirati
Drag cursor here to close