Kiseljak

Scenskim čitanjem drame ''Sedam'' započelo Hrvatsko proljeće središnje Bosne

Kultura / Flash | 21. 03. 2015. u 23:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom domu u Kiseljaku večeras je počelo Proljeće. Osim kalendarski, drugu godinu zaredom službeno je počeo i projekt „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“.

Projekt je i ove godine otvorila predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBIH i predsjednica ŽO HDZ BIH ŽSB, Lidija Bradara, a nazočnima se obratio i načelnik općine Kiseljak, Mladen Mišurić Ramljak.

Kao podsjetnik na prošlogodišnje događaje prikazan je film s kratkim rezimeom aktivnosti, dok su predstojeće događaje najavile koordinatorice Gloria Lujanović i Irena Mrnjavac.

Ove godine bit će upriličeno 13 događaja u 11 općina, a Kiseljačani su imali priliku pogledati svjetski poznatu dramu „7“, koju je izvelo sedam poznatih dama iz Središnje Bosne: Lidija Bradara, Marina Pendeš, Ljiljana Lovrić, Zdenka Džambas, Ivanka Mađar-Šimić, Branka Praljak i Ana Popović.

Organizatori projekta, ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB, sutra sele u Kreševo gdje će gostovati Hrvatsko narodno kazalište Mostar s predstavom „Kajališni sat“, u Napretkovoj dvorani, s početkom u 20 sati.

Ulaz na sve pa i ovaj događaj je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close