Hodočašće

Saudijska Arabija negira da je zabranila Kataranima ulazak u Meku

Kultura / Vjera | 12. 06. 2017. u 11:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saudijska Arabija negirala je da je zabranila katarskim državljanima ulazak u muslimanski sveti grad Meku nakon prošlotjedne odluke da prekine veze s Katarom, javila ja lokalna TV mreža Al Arabiya.

TV mreža je potvrdila da je dozvoljeno da 206 ljudi koji dolaze iz Katara pređu granični prijelaz Salwa prošlog petka kako bi mogli obaviti hodočašće Umru u Meki.

Saudijske vlasti koje nadziru upravu nad dvije velike džamije u Meki i Medini potvrdile su u priopćenju da su pružile usluge za hodočasnike iz svih zemalja u svijetu, među kojima je i Katar, nazivajući vijesti koje su kružile u medijima i društvenim mrežama kao neosnovane optužbe.

Kako navodi Al Arabiya, nekoliko medijskih kuća je izvijestilo u nedjelju da je Kataranima uskraćen pristup Meki i dvije velike džamije, što Saudijska Arabija negira.

Istog dana kada su četiri arapske zemlje, među kojima je i Saudijska Arabija, prekinule ekonomske i diplomatske veze s Katarom, saudijski dužnosnici su objavili da će omogućiti sve usluge za katarske hodočasnike koji su trenutno u tom kraljevstvu.

Saudijska Arabija i druge zemlje prekinule su veze s Katarom zbog navoda da ta zemlja podržava terorističke grupe i miješa se u unutrašnja pitanja drugih država, prenosi Xinhua.

Kopirati
Drag cursor here to close