Osam dana

Sarajlije 'pokupile' nagrade na susretima kazališta BiH u Brčkom

Kultura / Kazalište | 28. 11. 2015. u 07:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodjelom nagrada za najbolje ostvarene uloge u kazališnim predstavama u Brčkom u petak navečer su završeni 32. susreti kazališta BiH. Nagrade je uručio gradonačelnik Brčkog Anto Domić, koji je prigodnim govorom i zatvorio ovu kulturnu manifestaciju.

Stručni žiri je nagradu za najbolju mušku ulogu dodijelio Zijahu Sokoloviću za ulogu Klausa u predstavi "Divlje meso" Narodnog pozorišta Sarajevo i Mirsadu Tuki za lik Muhtara u dramskom komadu "Teferič" sarajevskog Kamernog teatra 55.

Nagradu je u ime Sokolovića preuzela Kaća Dorić, koja je sudionicima svečanosti priopćila da Sokolović nagradu posvećuje svom nedavno preminulom prijatelju glumcu Seadu Bejtoviću.

Stručni žiri je nagradu za najboljeg mladog glumca dodijelio Adiju Hrustemoviću za ulogu Stefana u predstavi "Divlje meso". Hrustemovića je za najbolju mušku ulogu nagradio i žiri publike.

Prije svečanosti uručivanja nagrada i zatvaranja ovogodišnjeg brčanskog kazališnog festivala u Domu kulture, u čast pobjednika koncert je održala zagrebačka violončelistkinja Ana Rucner, prenosi Srna. Ova kulturna manifestacija trajala je osam dana.

Kopirati
Drag cursor here to close