Žuta tabija

Sarajevski kiseljak i Sarajevo Ramazan Festival šire ljepotu ramazanskih običaja

Kultura / Flash | 10. 06. 2016. u 11:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U periodu od 5.6. do 5.7. sarajevska Žuta tabija je u znaku „Sarajevo Ramazan Festivala“ koji već treću godinu za redom iftarima i raznolikim pratećim kulturnim sadržajima na prigodan način obilježava ovaj posebni mjesec i okuplja veliki broj posjetitelja. Festival upotpunjuje jedinstvenu atmosferu Sarajeva koja tradicionalno živi stoljećima tijekom ovog mjeseca.

Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator zaslužni su za organizaciju i pokretanje ove manifestacije, koja je dobila podršku i od kompanije Sarajevski kiseljak.

"Žuta tabija je osim po nevjerovatnom pogledu na grad bila oduvijek i mjesto poznato po okupljanju građana u vrijeme ramazana da objeduje uz hranu koju su pripremili kod kuće. Naš cilj bio je učiniti im još posebniji ovaj običaj, te smo kroz ove godine osigurali rasvjetu i dodatni program. Zaista smo sretni što naš Festival živi i ove godine, te što su mnogi prepoznali značaj ove manifestacije, među kojima je i Sarajevski kiseljak. Ova podrška nam je izuzetno značajna, te se nadamo da će naše partnerstvo jačati i omogućiti da iz godine u godinu nudimo što kvalitetniji program", istakao je Nedim Lipa, predstavnik organizatora manifestacije.



Davor Čičić, direktor marketinga i razvoja u kompaniji Sarajevski kiseljak, je naglasio značaj očuvanja tradicije te istakao „Kao brend sa više od 125 godina tradicije, znamo koliko je bitno njegovati i čuvati tradicionalne vrijednosti. Zadovoljstvo nam je biti partner ovog jedinstvenog Festivala koji je upravo poseban po tome što njeguje običaje, ali nudi i jedan novi, moderan pristup kroz bogat kulturni program“.

Na ovogodišnjoj manifestaciji očekuje se veliki broj posjetitelja koji će nakon oglašavanja pucnja iz topa na Žutoj tabiji moći prekinuti post i započeti iftar sa klasičnom ramazanskom trpezom na kojoj će se naći i Sarajevski kiseljak.

Kopirati
Drag cursor here to close