Književni susret

'Sarajevska zima' obilježila 400 godina od smrti Williama Shakespearea

Kultura / Flash | 11. 02. 2016. u 16:46 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Književni susret u povodu 400 godina od smrti Williama Shakespearea, koji se smatra najznačajnijim piscem na svijetu, upriličen je danas u okviru Međunarodnog festivala "Sarajevska zima". O njegovom stvaralaštvu danas su govorili Edin Pobrić, Almir Bašović i Amira Sadiković.

Kako je istaknuto, radi se o stvaratelju čija su djela svevremenska, a njegova estetika se najbolje može vidjeti u kazalištu.

Urednica književnog susreta Lejla Alimanović podsjetila je da Shakespeare i njegovi dramski likovi i poezija, na neki način, još žive među nama. Označen je kao najprevođeniji stvaratelja na razne svjetske jezike, njegov rad je još neistražen i otvoren za nove teorije i spoznaje, a zastupljen je u obrazovnim institucijama svih razina.

Zbog svega toga "Sarajevska zima" smatra važnim organizirati skup takve vrste jer se ovo društvo može prepoznati i u djelima Shakespearea.

Direktor 'Sarajevske zime' Ibrahim Spahić istaknuo je sadržaje koji su danas organizirani u okviru tog festivala, te za večeras najavio promociju CD-a Sinana Alimanovića.

Međunarodni festival 'Sarajevska zima' je tradicionalni susret umjetnika i građana svijeta, a ove godine održava se od 7. veljače do 21. ožujka pod motom "Duša/duša umjetnika - duša grada".

Kopirati
Drag cursor here to close