Životno iskustvo

Šaputanja predstavljena u Mostaru

Kultura / Knjige | 04. 12. 2014. u 21:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Studentskom hotelu 'Mostar' organizirana je promocija nekoliko knjiga autorice koja koristi pseudonim Sara Sabri, a čije je pravo ime Sanela Karišik - Begović.

Do sada je objavila knjige 'Šapućem ti kao žena ženi', 'Šapućem ti kao žena mužu', 'Šapućem ti kao terorista' i 'Šapat ženske suze', o kojima je autorica govorila pred mostarskom publikom. Kako je Sabri kazala, ove knjige su njene misli koje su 'bačene' na papir.

"Ovi zapisi koje sam uobličila u knjigu su nastale za vrijeme mog studiranja u Egiptu, te u to vrijeme nisam imala nekoga s kim bih mogla podijeliti misli, nekoga bliskog tko će me razumjeti, pa sam sve to zapisivala na papir", kazala je autorica.

"Knjige su nastale kao promišljanje o životu, te se u njima mogu pronaći i savjeti, uglavnom za žene kako biti u braku, ponašati se, odnosu između muža i supruge i slično", rekla je Sabri.

Koliko je ozbiljno pristupila tome da svoja osjećanja i brige pretvori u riječi govori i činjenica da su 'Šapućem ti kao žena ženi' i 'Šapućem ti kao žena mužu' najprodavanije knjige 2012. godine izdavača El-Kelimeh.

Osim pisanja, u spomenutoj izdavačkoj kući radi kao lektor i urednica. Radi kao voditeljica na TV Sandžak, radila je na Studentskom radiju, a pisala je i za magazine 'Softa', 'Glas islama', 'Zehra', portal Bošnjaci.net, reviju Sandžak i 'Pan Bošnjak'.

Promocija je održana u organizaciji Kulturnog centra za ženu 'Sehara' i Medžlisa islamske zajednice Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close