Događaj desetljeća

Salvador Dali i Eugene Delacroix u Mostaru

Kultura / Flash | 30. 03. 2015. u 09:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Galerija Aluminij upečatljivo će proslaviti svoj 15. rođendan, u suradnji s dvije prijateljske kulturne institucije - Franjevačkom galerijom iz Širokoga Brijega i Maticom hrvatskom Mostar.

Naime, dana 21. travnja galerija Aluminij otvorit će izložbu s gotovo stotinu pomno odabranih remek djela iz bogatoga fundusa FG-a, između kojih svakako treba izdvojiti radove majstora poput Eugenea Delacroixa, Salvadora Dalija, Vlahe Bukovca i još na desetke drugih velikana svjetske umjetničke baštine.

''Počastit ćemo svoje Mostarce, Hercegovce i sve prijatelje naše galerije iz drugih krajeva ovom povijesnom izložbom koja će dostupnom za potpuno besplatno razgledanje ostati čak tri tjedna od nadnevka otvorenja'', navedeno je u priopćenju iz Auminija.

Inče, čin otvorenja izložbe bit će ujedno i činom otvorenja ovogodišnjih Dana Matice hrvatske Mostar, ali i najavom skorašnjega otvorenja velebnoga stalnog postava Franjevačke galerije. Događaj će uživo prenositi BHT1.

Podjetimo, u ranijim intervjuima za medije Darko Juka, rukovoditelj Korporativnih komunikacija Aluminija d.d. Mostar i Galerije Aluminij, kazao je kako je Galerija Aluminij, tijekom ovih 15 godina izrasla u jedno od najznačajnijih izložbenih prostora ovoga podneblja te mjesto na kojemu i najznačajniji umjetnici današnjice žele izlagati svoja djela.

''Naime, snažnije animiramo umjetnike za traženje sponzora za dopremu umjetnina, nastup kritičara i tiskanje kataloga, dok Galerija Aluminij ustupa prostor, osigurava stručno-konceptualnu i tehničku potporu, oblikovanje kataloga, snažnu medijsku promidžbu i voditelja programa'', rekao je Juka.

Naveo je kako u galerijskom prostoru ugošćuju imena s reprezentativnim profesionalnim životopisom, dok, s druge strane, Klub otvaraju mladim akademskim slikarima, kiparima i grafičarima koji tek trebaju opravdati svoja umjetnička nastojanja.

Kopirati
Drag cursor here to close