Predstavljanje

'Salon šipaka' pred mostarskom publikom

Kultura / Knjige | 22. 10. 2014. u 14:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskom Centru za kulturu u utorak je predstavljena nova knjiga Džemala Raljevića pod nazivom 'Salon šipaka'. Svoje učešće u promociji uzeli su Josip Muselimović, Zlatko Seradrević, Inga Dragoje Mikulić, te autor.

Pred znatiželjnicima isprepleli su se novi redovi mostarskih liski u novoj knjizi Raljevića. Muselimović je rekao da je ovo joše jedno djelo iz ruku Raljevića koji prikazuju duh Mostara, ali i Hercegovine.

Riječ je o šipku, koji je poznato hercegovačko voće koje sazrijeva u jesen, te daje ljudima veoma dragocjene doze vitamina. Ovim riječima pridružili su se i ostali promotori.

"Na stranicama 'Salona' evidentno je temeljito autorovo poznavanje svih važnijih osobina mogranja i on ih podastire, ali čini to sa svojim specifičnim vokabularom baziranim na humornom patosu kojeg interpolira u sekvencama, poneka sa samo dvije riječi", rekao je Serdarević.

"Ono što knjigu izdvaja od svih ranijih Raljevićevih izdanja jeste obim tekstova. Za razliku od ranijih vrlo kratkih, a iskričavih komentara, reakcija, situacionog humora, reflektirane reakcije, ovdje je Raljević relativno epskiji dozvoljavajući sebi komoditet da razvije radnju uvijek garniranu njemu svojstvenoj duhovnoj akrobaciji kao neprikosnovenom vlasništvu i pravu bez koje bi bio anemičan i blijed, potonuo i nezanimljiv", naveo je.

Raljević je istaknuo svu ljepotu šipka, ali i sve ono kako bi se čitatelj mogao nasmijati čitajući o šipku.

Kopirati
Drag cursor here to close