Aktivnosti

Sa radom počinje 'Scenigrica'

Kultura / Flash | 12. 01. 2015. u 09:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju su na kraju 8. Sajma dječje kreativnosti 'Bajkovnica' izvedene dvije forum predstave nastale u okviru sedmodnevnog kreativnog druženja djece i mladih ljudi u Mostarskom teatru mladih 1974.

Forum predstave 'Tri padeža' i 'Grčki bogovi' otvaraju pitanje odnosa učenika i njihovih roditelja i škole, te sve prisutniju pojavu roditeljskih intervencija nezadovoljnih ocjenama svoje djece.

Izvedbe su nepogrešivo ukazale na ovu pojavu, a prisutni roditelji, nastavnici, te sami učenici svojim učešćem u forumovanju iznašli više mogućnosti za prevazilaženje ovog i sličnih problema, te izrazili želju da ove predstave budu izvedene za što više vijeća roditelja u školama.

Istovremeno izraženo je žaljenje što Sajam traje samo 7 dana i podržana eMTeeM–ova želja da obnovi aktivnosti Igraonice. U tom smislu, već 31. siječnja 2015. godine na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 10 sati počinje sa radom Igraonica 'Scenigrica' namjenjena djeci predškolskog, ali i osnovnoškolskog uzrasta.

Paralelno sa ovim aktivnostima nastavlja se i redovno igranje predstava iz repertoara eMTeeM–a 1974. U utorak, 13. siječnja sa početkom u 19 sati na Memorijalnoj sceni 2532 bit će izvedena 444. repriza interaktivne predstave Teatra u obrazovanju 'Maske'. Predstavu je režirala Ema Laković. Ista predstava bit će 19. siječnja izvedena u Bosanskom Grahovu i Livnu, navedeno je iz MTM 1974.

Kopirati
Drag cursor here to close