Barnjak i Njirić

Rodjaci gostovali u Beču

Kultura / Kazalište | 21. 01. 2013. u 09:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj dvorani Langefeldgasse u Beču u subotu je odigrana predstava "Rodijaci", gdje su mostarski glumci Miro Barnjak i Velimir Pšeničnik-Njirić još jednom potvrdili kvalitetu mostarskog glumišta, te su koja se tematski itekako pronašla u ovoj predstavi, izmamili suze, ali one od smijeha.

Pred oko 250 gledatelja predstavljena je humoristična strana tamne i tmurne zbilje u kojoj su opisana dva Duvnjaka na radu u Njemačkoj, točnije u Frankfurtu ili kako se u predstavi interpretira Vrankvurtu.

Beč je bio odlično odredište za održavanjem ove predstave s obzirom da veliki broj kućanstava iz Tomislavgrada i Livna već desetljećima živi i radi u Austriji. Među publikom se moglo vidjeti mostarske, širokobriješke, srednjobosanske i zagrebačke publike. Predstavi je trebao nazočiti i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ali zbog vremenskih neprilika njegov posjet Beču je otkazan.

Po završetku predstave i gromoglasnog pljeska - publici se obratila i Ivana Bukvić u ime Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji te se zahvalila glumcima na dolasku u Beč i promidžbi hrvatske kulture. Predsjednik KSD ZAGREB (Kulturno-sportskog društva) Blaško Papić, koji je i organizator predstave, također se obratio publici te zahvalio na dolasku.

Dan kasnije u Linzu je također održana ista predstava od istog organizatora što dokazuje zanimanje austrijske publike za mostarsko glumište. KSD ZAGREB već četiri desetljeća radi na kulturnim projektima Hrvata Hrvatske, Bosne Hercegovine i svih onih krajeva gdje su Hrvati aktivna društvena zajednica.

Zvonko Bogdan, Gazde, hrvatska kazališta, promocije knjiga, folklori... samo su dio opusa organizacije društva Zagreb.

"KSD ZAGREB ponosno ističe i prezentira sav rad, kako za starije, tako i za mlađe generacije. Naša publika je generacijski raznolika te se trudimo tijekom godine svima udovoljiti. Uskoro, točnije 17. ožujka, u Beč dovodimo Darka Rundeka i njegov Cargo Trio orkestar, čiji će se koncert održati u kazalištu Akzent", kazao je predsjednik KSD-a ZAGREB Blaško Papić.

Kopirati
Drag cursor here to close