Regnum Croatorum – Zaštititi spomenike od zaborava i uključiti Hercegovinu

Kultura / Flash | 19. 03. 2015. u 13:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni projekt arheološkog turizma 'Regnum Croatorum', predstavljen je 18. ožujka u Amfiteatru Vjekoslav Klaić Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Cilj projekta je bio da se zajedničkim snagama arheologije, povijesti i ekonomije prezentira i iskoristi potencijal starohrvatske arheološke baštine okolice Splita, Kaštela i Podstrane te se tako obogati turistička ponuda tog kraja.

''Smatramo kako ovim projektom možemo pomoći da arheološki spomenici koji su zaboravljeni i slabo su poznati javnosti bolje prezentiraju, da se napokon vidi njihova prava vrijednost, a samim time da potaknemo dalja istraživanja kako bi se i druga nalazišta spasila od zaborava'', rekla je iz arheološke perspektive voditeljica predstavljanja Dijana Krešić.

U projektu su sudjelovali studenti povijesti i ekonomije Sveučilišta u Splita, te studenti arheologije Filozofskog fakulteta u Mostaru - Dijana Krešić, Luka Golemac, Ivana Čačija, Ivana Budimir, Fani Barkiđija, Slavko Popović i Zrinka Vekić.

''Projekt je dao izvrsne rezultate te se nadamo suradnji u novoj akademskoj godini, kada ćemo uključiti i arheološka nalazišta u Hercegovini'', rekao je Mate Božić, student povijesti sa Filozofskog fakulteta u Splitu i jedan od organizatora projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close