Regionalni pjesnički susreti u Brčkom
Poezija za dušu
OBJAVA: Ponedjeljak, 26. studenog 2012. 12:47
IZVOR: Fena
AUTOR: M.A.
Književna večer pavarotti
0

Na manifestaciji će kao gosti nastupiti pjesnici iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, te 11 pjesnika iz BiH

Prvi regionalni pjesnički susreti Brčko Distrikta BiH, u organizaciji Književnog kluba Brčko, bit će održani od 29. studenog do 1. prosinca.

Na manifestaciji će kao gosti nastupiti pjesnici iz Slovenije (Željko Perović), Hrvatske (Ana Bilić), Srbije (Vida Nenadić i Snežana Čkojić), Crne Gore(Stanka Rađenović i Rade D. Jolić) i Makedonije(Dragana Evtimova i Elena Prendžova), te pjesnici iz BiH - Suzana Lovrić, Darko Cvijetić, Žarko Milenić, Mirjana Đapo, Hakija Karić, Ljiljana Tadić, Šefko Kaloper, Dragoljub Vasić, Suvad Alagić, Neda Čajević, Nermina Omerbegović.

Jedna od sudionica susreta je i višestruko talentovana Snežana Čkojić iz Valjeva koja u izjavi za Agenciju Fena govori o svom doživljaju ovih susreta.

Velika mi je čast i zadovoljstvo, i reći ću da mi je ovo prvi put da gostujem u BiH i to na manifestaciji koja je organizirana na visokom nivou. Bogat program, pjesnici iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i BiH, mala ali odabrana grupa koja ima šta reći i pokazati. Zahvaljujem na pozivu, zahvaljujem organizatorima i radujem se druženju s umjetnicima, a za publiku sam sigurna da će nakon ovoga događaja oplemeniti svoju dušu i biti bogatija za jedan unutarnji svijet.

Predstaviti ću se svojom poezijom iz treće zbirke 'Nebeski godovi' koja je u pripremi i izvođenjem jedne operske arije na njemačkom jeziku uz pratnju pijanistkinje Dženane Šehanović“, izjavila je Snežana Čkojić koja će u Brčko stići iz Valjeva.

Na kraju ove manifestacije tročlani žiri će proglasiti najboljeg pjesnika među gostima, a pobjednik će za nagradu dobiti mogućnost da mu neobjavljena zbirka pjesama bude tiskana kao izdanje Književnog kluba. Nagrađena zbirka će biti promovirana na idućim susretima u Brčkom.