Svetkovina

Ređenje u katedralama u Mostaru i Sarajevu: Šesnaest novih svećenika

Kultura / Flash | 29. 06. 2015. u 11:00 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svetkovina svetih apostola Petra i Pavla, koja se slavi 29. lipnja, tradicionalni je datum kada se u katoličkim katedralama rede novi svećenici.

U mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve svečanu misu jutros je predvodio biskup Ratko Perić, i zaredio šest đakona za svećenike: don Josip Čule i don Marin Skender iz Mostarsko-duvanjske biskupije; don Damir Pažin iz Trebinjsko-mrkanske biskupije, te fra Marin Karačić, fra Ivan Marić i fra Perica Ostojić iz Hercegovačke franjevačke provincije.

Svih šest kandidata kao đakoni su već djelovali u raznim hercegovačkim župama. Sljedećih tjedana, svaki od njih će svečano proslaviti svoju Mladu misu.

U sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova, kardinal Puljić, vrhobsanski nadbiskup i metropolit, zaredio je deset novih svećenika: Stjepan Didak, Vedran Lešić, Andrej Lukanović i Ljubo Zelenika iz Vrhbosanske nadbiskupije; te fra Ivan Jaković, fra Mario Plavčić, fra Emanuel Radić, fra Ivica Radić, fra Božidar Štrkalj, fra Ivan Tučić, iz franjevačke provincije Bosne srebrene.

Kopirati
Drag cursor here to close