Mostar LAB

Razvoj neovisne kulturne i društvene platforme u gradu Mostaru

Kultura / Flash | 21. 04. 2015. u 12:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar LAB održavat će se od 23. do 26. travanja u Muzičkoj školi u tom gradu. Agencija lokalne demokracije Mostar i Fondacija za modernu umjetnost i arhitekturu Färgfabriken iz Sthocholma realiziraju program Mostar LAB kojim se inaugurira Centar ADA *Architecture-Dialogue-Art* Mostar kao neovisna platforma za uspostavljanje dijaloga između kreatora i korisnika javnog prostora, koristeći arhitekturu i umjetnost kao sredstvo artikulacije.

Mostar LAB realizira se u okviru programa Nove Urbane Topologije koji se od 2011. godine provodi u nekoliko gradova svijeta. Nakon seminara 2012. i radionice 2013. u Mostaru je u protekloj godini uspješno realiziran projekt/izložba "Patchwork Mostar" sa svrhom sagledavanja prostora i grada mimo standardnih urbanističkih parametara te shvaćanja prostorne i vremenske dimenzije koje grad čine gradom.

Četverodnevni program Mostar LAB je eksperimentalna interpretacija Centra ADA Mostar čija je svrha razmjenom mišljenja, dijalogom i praktičnim radom pokazati značenje razvoja neovisne kulturne i društvene platforme u gradu Mostaru.

Širokim spektrom događaja i tema, počevši od društveno odgovornog poslovanja, prostornog planiranja, urgentne arhitekture, umjetnosti kao alata za uspostavljanje dijaloga, te razmjenom iskustava, radom s djecom i mladima Mostar LAB želi poslati poruku o važnosti sudjelovanja svih dijelova društva u kreiranju procesa čiji je konačni produkt fizička i duhovna matrica jednoga grada.

Kopirati
Drag cursor here to close