Prosvjeta

Raspisan natječaj za Šantićev festival djece pjesnika

Kultura / Flash | 03. 11. 2015. u 09:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja devedesete godišnjice smrti pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar organizira treći Šantićev festival djece pjesnika koji će se održati 1. i 2. veljače 2016. godine.

Na festivalu mogu sudjelovati učenici osnovnih škola iz sljedećih država: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija.

''Pozivamo škole, nastavnike jezika, voditelje literarnih i recitatorskih sekcija da motiviraju svoje učenike za prijavu te pozivamo učenike da se prijave i pošalju svoje radove na naš natječaj'', priopćila je Prosvjeda.

Iz Prosvjete se nadaju kako će ovaj natječaj animirati mlade da se odazovu u što većem broju i pokažu svoj dar i ljubav prema pisanju poezije.

''Sve koji se odluče prijaviti na natječaj treba obavezivati i ime velikog pjesnika Alekse Šantića koji je slavu Mostara pronosio širom svijeta. U tom smislu svim sudionicima na natječaju želimo puno sreće i dobrodošlicu u magični poetski svijet'', priopćila je Prosvjeta.

Način prijave na natječaj:

Svoje radove (najviše tri) dostaviti do 31. prosinca 2015. godine na adresu:
SPKD Prosvjeta Mostar,
Maršala Tita 178,
88000 Mostar
Bosna I Hercegovina
ili putem e-maila: [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close