MLAZ

Radionica zidnog slikarstva u Počitelju

Kultura / Flash | 21. 07. 2016. u 10:14 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ organizira radionicu zidnog slikarstva koja će se od 19. do 23. srpnja održati u Počitelju. Radovi nastali tijekom radionice bit će prezentirani na izložbi koja će biti otvorena u subotu, 23. srpnja 2016. godine u Počitelju.

U fokusu radionice je slikarska zidna tehnika Zgrafito – tehnika grebanja (od talijanske riječi sgraffiare – grepsti) koja je nastala u XV stoljeću u Italiji, odakle se raširila po cijeloj Europi kao moderna tehnika suvremenog zidnog slikarstva.

Sudionici radionice će kao osnovu za rad koristiti gipsane ploče koje će različitim materijalima i alatima obrađivati, oblikovati, urezivati, lijepiti, oslikavati. Sudionici radionice će, između ostalog, imati priliku da se bolje upoznaju, razmjene iskustva i ideje, te da kroz rad u inspirativnom ambijentu, koji pruža punu stvaralačku slobodu, istražuju vlastitu kreativnost i primjene stečena znanja i vještine. Voditeljice radionice su mlade umjetnice Ira Skopljak i Nelisa Baždar. Realizaciju Radionice zidnog slikarstva podržala je Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close