Jedinstvena manifestacija

Radionica kiparske kolonije u sklopu 4. Posuških kamendana

Kultura / Flash | 30. 07. 2014. u 14:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po četvrtu godinu za redom Turistička zajednica Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s općinom Posušje u Posušju uspješno organizira jedinstvenu manifestaciju Posuški kamendana kojoj je smisao i cilj probuditi u ljudima, pogotovo mladima, još veći interes za kamenom, a to se i uspjelo kada je otpočela s radom kamenoklesarska škola, odnosno jedan odjel, u sklopu Srednje strukovne škole u Posušju, priopćeno je iz TZ Posušje.

Kako bi se i dalje radilo na tom planu ove godine je svakako novost suradnja s Akademijom likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega/Sveučilišta u Mostaru čiji će studenti, njih 8 sa svojim mentorima profesorom Nikolom Vučkovićem i asistenticom Mateom Galić , zajedno s klesarskom školom Posušje i njihovim mentorima Marijem Mihaljem i Anđelkom Penavom, u deset dana od kamena raditi umjetnička djela koja će ostati općini Posušje.

Studenti koji će raditi na kamenu dolaze iz Viteza, Imotskog, Vinkovaca, Tomislavgrada, Žepča, Mostara, Nuštra, Strošinaca i Širokog Brijega, a danas su u Posušju birali kamen na kojem će raditi sljedećih deset dana. Tako da će u radionici kiparske kolonije posjetitelji moći uživati, odnosno bit će u prilici vidjeti kako nastaje neko umjetničko djelo.

Svi posjetitelji, kao i izlagači, su dobro došli u petak, 1. kolovoza 2014. na Trg hrvatskih branitelja gdje će s početkom u 11,00 sati biti svečano otvaranje, tri kratka predavanja o kamenu, dokumentarni film, a kasnije domjenak uz gusle i gangu, priopćila je Turistička zajednica Posušje.

Kopirati
Drag cursor here to close