Pomoć

Radio i kino u Tomislavgradu dobivaju novac od Hrvatske

Kultura / Flash | 04. 12. 2014. u 14:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Hrvatske na svojoj zadnjoj sjednici donijela je odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, kao i za pomoć poplavom pogođenim područjima u Bosni i Hercegovini iz sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu u ukupnom iznosu od 20 milijuna kuna.

Od navedenog iznosa, 1,9 milijuna kuna odlazi u općinu Tomislavgrad i Livno, i to za tri projekta. Za dovršetak i opremanje hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tomislavgrad - Financijska potpora za nabavu sanitetskog vozila (400.000 KN), za rekonstrukcija kino dvorane s pratećim prostorijama - II. faza i program adaptacije prostora za Radio Tomislavgrad te nabavku tonskog stola (600.000 KN), te za projekt utopljavanja „Zelene zgrade“ Županijske bolnice u Livnu. Financijska potpora za izrada vanjske fasade, zamjena vanjske stolarije i sanacija krovišta iznosi 900.000 kuna.

Iz Vlade Republike Hrvatske napomenuli su kako su u razdoblju od 2004. do uključivo 2013. godine, za projekte i interese hrvatskog naroda u BiH izdvojili sredstva u ukupnom iznosu od 223.838.000 kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close