četvrtak 26.01. u 20 sati

'Quijotanje': Zašto su djeca moćnika zaštićenija od druge djece

Kultura / Kazalište | 23. 01. 2017. u 13:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava 'Quijotanje' Hrvatskog narodnog kazalište u Mostaru, koja je premijerno izvedena u prosincu 2016. bit će odigrana u četvrtak 26.01.2017 u 20 sati na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Autor teksta je Dragan Komadina, režija i scenografija su autorski projekt ansambla predstave dok koreografiju potpisuje Boris Zovko.

Predstava 'Quijotanje' progovara o slučaju vršnjačkog nasilja među starijim adolescentima koje je oslonjeno na korumpirani sustav gdje su djeca političkih moćnika zaštićenija od druge djece te modele vladanja svojih očeva (ne)svjesno prenose na svoj mikrosvijet.

'Quijotanje' govori o nužnosti samopouzdanja pojedinca i potiče mlade ljude na preispitivanje odnosa moći u sustavima stvorenim na nepotizmu i klijentelizmu.

U predstavi glume: Jelena Kordić Kuret, Angela Bulum, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Velimir Pšeničnik Njirić, Miro Barnjak, Nikolina Marić i Igor Vidačković.

Ulaznice za predstavu "Quijotanja" po cijeni od 10 KM za studente umirovljenike i učenike 5 KM moguće je kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati :
- telefonom 063 317 348
- putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i HNK za studente, studenti za HNK
- e-mailom: [email protected]

I za ovu predstavu studenti mogu iskoristiti vaučere za besplatne ulaznice koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora Mostar ili u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close