Poezija

Putujući svećenik nepostojeće religije predstavio Molitvenik u Mostaru

Kultura / Knjige | 15. 07. 2015. u 11:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbirka pjesama Crni molitvenik Marka Tomaša ispunila je sva očekivanja publike, zaključak je nakon prmocije spomenute zbirke, koja je održana u utorak navečer u mostarskom Klubu Aleksa.

''Marko je još jednom pokazao svu raskoš svog talenta, koja se dubokim emocijama i empatijom koju posjeduje, reflektira na njegovo pisanje. Poseban je. Mene kao čitatelja prosto fascinira što u njegovom pisanju nema patetike ni u tragovima, nema skrajanja riječi u stihove raznim prečicama, kojima se podilazi publici i smanjuje umjetnička vrijednost pjesme, kolumne, šta god. Marko je izuzetno inteligentna, slojevita i duboka ličnost koja zna vrijednost slobode. Kao takav postao je vrlo ozbiljan autoritet i kao kolumnist i kao pjesnik i kao pripovjedač.“, kazala je Aleksandra Savić programska direktorica Cluba Aleksa.

Zbirku su izdali zagrebački Algoritam i beogradski LOM-a, a događaj organiziran u programu Mostar World Music Art Festivala te je okupio veći broj i relevantnih aktivnih radnika kulturnog sektora, pjesnika, medija, publike iz više gradova različitih generacija.

''Nisam želio klasične promotore ni kliše, želio sam prijatelje'', rekao je na kraju promocije, poslije koje je uslijedio after party s Tomaševim izborom šlagera iz pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina.

Marko Tomaš ovogodišnji je dobitnik nagrade Fondacija Farah Tahirbegović, a prošlogodišnji je dobitnik priznanja za najboljeg suvremenog pjesnika, umjetničko-programskog savjeta nezavisne organizacije World Music Centar.

Kopirati
Drag cursor here to close