CONNECTING SEPARATED

'Putevima baštine' - Festival koji spaja Ljubuški i Solin

Kultura / Flash | 16. 09. 2016. u 13:06 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festival 'Putevima baštine' se organizira iz prekograničnog projekta Connecting Separated, a biti će istovremeno upriličen u Ljubuškom i Solinu, od 19 do 24. rujna 2016. godine.

Ovaj festival obuhvaćat će dječje radionice, izložbe, predavanja, koncerte, kazališne predstave, kvizove znanja, projekcije filmova. Posjetitelji festivala će se ovim putem moći dobiti informacije o samom projektu, te se upoznati sa projektnim aktivnostima putem festivalskih letaka i kataloga.

‘’Ovim festivalom se želi prije svega promovirati Projekt Connecting Separated (Povezivanje razdvojenog), kao i mapirana kulturna i prirodna baština, gastro ponuda i događanja duž navedene rute, što je ujedno korak ka razvijanju zajedničke turističke ponude prekograničnog područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koja uporište pronalazi u kulturnoj i prirodnoj baštini’’, poručili su organizatori.

Također ovim projektom se želi brendirati i promovirati rute stare rimske ceste Salona-Bigeste-Narona uz manje infrastrukturne intervencije na odabranim lokalitetima u Solinu (ušće rijeke Jadro) i Ljubuškom (rimski vojni logor Bigeste), te poboljšati kapacitete turističkih zajednica i udruga koje djeluju duž rute kako bi što uspješnije promovirali ovaj, ali i stvarali nove kulturno-turističke proizvode i događaje.

Partneri na projektu iz Bosne i Hercegovine su Općina Ljubuški i JU Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG. Projektni partneri iz Hrvatske su Grad Solin i RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije

Ukupna vrijednost projekta je 455.737,53 EUR, s tim da je za Bosnu i Hercegovinu predviđeno ukupno 216.039,20 EUR od čega Europska unija finansira 82,29% a preostalih 17,71% su-financira Općina Ljubuški i JU Razvojna agencija ŽZH-HERAG.

Kopirati
Drag cursor here to close