Pula PRO

Pulski filmski festival: Ukupno 86 filmova, bogat prateći program

Kultura / Flash | 04. 07. 2014. u 07:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popratni programi 61. pulskog filmskog festivala, među kojima je novi program "Pula PRO" namijenjen profesionalcima, predstavljeni su danas na konferencije za novinare u kinu Valli u Puli.

Na čak petnaest pozornica održavat će se programi ovogodišnjeg festivala, na kojemu će biti prikazano prikazano 86 filmova i to 31 kratki i 55 dugometražnih, rekla je nova ravnateljica Pula film Festivala Gordana Restović.

Novi program "Pula PRO", namijenjen profesionalnim djelatnicima i studentima audiovizualnih medija donosi predavanja poznatih svjetskih filmskih stručnjaka za produkciju, distribuciju i marketing, predstavila je članica Umjetničkog savjeta Tanja Miličić.

Prvi gost i predavač bit će Nik Powell, ravnatelj londonske Nacionalne škole za film i televiziju i dobitnik Oscara za produkciju filma "Plačljiva igra" Nila Jordana (1992.). Iz Pula fim festivala najavili su i dolazak Charlesa McDonalda, jednog od vodećih stručnjaka za odnose s javnošću; Raya Gillona, stručnjaka za filmski zvuk; Johna Durieja, "čarobnjaka filmskog marketinga", koji iza sebe ima više od 650 filmova te niz plakata i najava, rekla je Miličić.

Taj će se program odvijati u suradnji s Društvom hrvatskih filmskih redatelja.

Ravnateljica Pula film festivala Gordana Restović najavila je danas i bogat glazbeni program od deset koncerata, te održavanje niza izložbi. Tu su tradicionalna izložba Cinemaniac u Multimedijalnom centru Luka kustosice Branke Benčić, izložba u Galeriji Makini na temu filmskog fotografa, u Srpskom kulturnom centru bit će postavljeni plakati Predraga Spasojevića a u kinu Valli karikature Nedjeljka Dragića.

Predviđena su i tri okrugla stola od kojih se posebno najavljuje onaj na temu budućnosti filmskih festivala u Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close