Prosvjeta

Prvi Šantićev festival djece pjesnika u Mostaru

Kultura / Flash | 30. 01. 2014. u 13:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu godišnjice smrti Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" Mostar organizira prvi međunarodni Šantićev festival djece pjesnika.

Tako će Mostar predstojećeg vikenda ugostiti 15 mladih pjesnika iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja. Kako je rekao tajnik "Prosvjete" Goran Kosanić, 15 finalista izabrano je između 270 radova koji su prispjeli na javni natječaj.

"Ovih 15 mladih dobrih ljudi bit će veleposlanici svojih zemalja, veleposlanici mira i ljubavi, i nadamo se kako će iz Mostara ponijeti najljepše uspomene", kazao je Kosanić, dodavši kako je ideja i želja organizatora da festival postane tradicionalan.

Tijekom dva dana trajanja festivala, 01. i 02. veljače, planiran je bogat program. Tako će u subotu, u 16 sati, u Ćorovića kući biti organiziran školski sat o životu Alekse Šantića, te obilazak njegove spomen sobe.

Istoga dana od 17 sati u Ćorovića kući održat će se razgovor sudionika festivala s članovima žirija Mirsadom Bećirbašić, Almom Fazil Obad, Božom Kijc i Ivanom Talić.

U 19 sati u OKC-u "Abrašević" planirana je večer dječje književnosti u sklopu koje će se Mirsad Bećirbašić i Sonja Jurić družiti s djecom pjesnicima, nakon čega slijedi večeranja zabava.

U nedjelju ujutro sudionici festivala posjetit će grobove pjesnika Alekse Šantića i Svetozara Ćorovića, te mauzolej Osmana Đikića, te položiti cvijeće na spomenik Alekse Šantića u parku koji nosi njegove ime.

Završna svečanost održat će se u 19 sati u Muzičkom centru Pavarotti, kada će biti i proglašeni pobjednici prvog izdanja Šantićevog festivala djece pjesnika.

Kopirati
Drag cursor here to close