Italija u Mostaru

Promovirana knjiga Massima Crivellarija i otvorena izložba 'Lux Obnubilata'

Kultura / Flash | 03. 06. 2016. u 20:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U galeriji MC 'Pavarotti', u petak je održana promocija knjige 'Il carso',  te je otvorena i izložba 'Lux Obnubilata'

Radmila Komadina glavna savjetnica Grada Mostara, prije predstavljanja knjige se uime grada Mostara zahvalila spisateljici Enisi Bukvić što čini promociju Mostara na ovakav kulturan način, dovodeći umjetnike u naš kraj.

''Knjiga koja se večeras promovira nosi simboličan naziv 'Krš', svi znamo da je krš ono po čemu su Mostar i Hercegovina prepoznatljivi u svijetu. Ovdje ćete vidjeti sve ono iz Italije, što se može preslikati na Hercegovinu i Mostar. Pogotovo kada vidimo da će večeras pored promociji knjige biti upriličena i izložba'', kaže Komadina, dodajući da autori nisu u Mostaru, ali im se od srca zahvaljuje što su izložili u Mostaru.

''Nadam se da je ovo ne samo početak, nego još jedna u nizu aktivnosti koji će nam Enisa i Italija predstaviti u Mostaru. Ipak, talijanski narod je već dugi niz godina prijateljski narod i zahvaljujem im se na svemu što čine za BiH i Mostar'', kaže Komadina.

Inače, knjiga 'Il carso' u prijevodu znači 'Krš', a njeni su autori Massimo Crivellari (fotograf) i Andrea Bellavite (književnik). Organizatori promocije su Kulturni dom iz Gorizie (Italia), Udruženja žena 'Univerzum' Mostar i MC 'Pavarotti'.

O knjizi su, pored autora, govorili Enisa Bukvić, spisateljica i Hamica Nametak, kulturni radnik i poznavatelj područja 'Il Carso' (pripada dijelom Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj). Publici se obratio i Igor Komel, direktor Kulturnog doma iz Gorizie.

Također, iste večeri nakon predstavljanja knjige, je otvorena i izložba 'Lux Obnubilata', čiji su autori Joško i Jan Prinčić, a u organizaciji Kulturnog doma Gorizia (Italia) i Udruženja Soska fronta iz Nove Gorize (Slovenija) u okviru projekta 'Bunker 1915-1917', pod pokroviteljstvom talijanske regije Friuli Venezia Giulia.

Kopirati
Drag cursor here to close