Djelo Vlatka Filipovića

Promoviran film "Od Gabele do Huma"

Kultura / Flash | 19. 07. 2014. u 13:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugledni bosanskohercegovački dokumentarist, redatelj i scenarist Vlatko Filipović, obilježio je 50. obljetnicu svoga filmskog rada na Hutovu projekcijom njegovog najnagrađivanog filma "Hop Jan" te najnovijeg dokumentarnog filma "Od Gabele do Huma".

U produkciji Udruge Hrvatska uzdanica HUM Mostar i pod sponzorstvom Elektroprivrede HZ HB, najnoviji Filipovićev dokumentarac prolazi kroz povijest i sadašnjost kraja između Gabele i Huma.

S iznimno kreativnim nagonom, Filipović u svom dokumentarcu povezuje ljude, događaje i mjesta kroz koja je prolazila uskotračna željeznička pruga povezujući jugoistok Hercegovine, sve od Boke Kotorske, sa Sarajevom, Bečom i srcem Europe.

Nevjerojatni filmski zapisi i stvaralačko umijeće doajena filmske umjetnosti u BiH zorno prikazuju što je ta pruga značila i za sobom ostavila kroz povijest ovoga kraja.

Očito je da se radi o zaokruženom životnom djelu kroz koje se očituje Filipovićevo zrelo stvaralaštvo i njegov osobni odnos s rodnim krajem koji se uistinu doima kao nepresušan izvor umjetničkog nadahnuća.

Kopirati
Drag cursor here to close