'Krš'

Promocija knjige i izložba u Pavarottiju

Kultura / Flash | 31. 05. 2016. u 12:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 3. lipnja u 20 sati, u organizaciji Kulturnog doma iz Gorizie (Italia), udruženja žena Univerzum Mostar i MC Pavarotti, bit će predstavljena knjiga "Il Carso (u prevodu Krš)" autora Massimo Crivellarija (fotograf) i Andrea Bellavite (književnik).

O knjizi će govoriti, pored autora, Enisa Bukvić, spisateljica i Hamica Nametak, kulturni radnik i poznavatelj područja Il Carso. Publici će se obratiti i direktor Kulturnog doma iz Gorizie, Igor Komel.
Tekst je interesantan, pun povijesnih informacija i onih koje su vezane za različite tradicije i lokalne identitete, a karakterističan je jer ga dopunjuju divne fotografije.

U njemu se predstavlja krš s područja Goricie i Trsta koji prikazuje predivne predjele i situacije u kojima lokalno stanovništvo nadmašuje prirodu i povijesne događaje, mada ostaju vezani za svoj identitet.

Promotori knjige će ovu realnost usporediti sa našom hercegovačkom, s obzirom da su područja slična sa različitih aspekata. Inače knjiga je već predstavljena u Italiji, u Gorizii, siječnja 2016.godine, u okviru projekta "Bunker 1915 -1917" i pod pokroviteljstvom regije Friuli Vendzia Giulia.

Iste večeri bit će otvorena i izložba "Lux Obnubilata", autora Joška Prinčića i Jan Prinčića, a u organizaciji Kulturnog doma Gorizia (Italia) i udruženja Seoska fronta iz Nove Gorize (Slovenija), a u okviru projekta "Bunker 1915-1917", pod pokroviteljstvom talijanske regije Friuli Venezia Giulia.
Izložba ima povijesni karakter i govori o Prvom svjetskom ratu na području "Il Carso".

Kopirati
Drag cursor here to close