mostarski pisac

Promocija knjige 'Crni molitvenik' Marka Tomaša u Zvonu

Kultura / Flash | 03. 07. 2015. u 11:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U izdanju zagrebačkog Algoritma i beogradskog LOM-a izašla je nova knjiga Marka Tomaša ''Crni molitvenik'', čija će promocija biti 7. srpnja u Sarajevskom Zvonu.

''Uz spominjanje pisca Marka Tomaša uvijek će stajati nomadstvo kao posljedica života djeteta vojnog lica, časopis Kolaps koji je osnovao sa grupom istomišljenika i jednom istomišljenicom u Mostaru, te knjižara Utopija u kojoj je svojevremeno u Splitu vodio i organizirao kulturne događaj'', navodi se u priopćenju organizatora.

Marko Tomaš je rođen u Ljubljani, 1978. godine. Kod raznih nakladnika objavio je 6 samostalnih i 3 skupne zbirke pjesama. Dnevničke zapise, eseje, političke i sportske komentare objavljuje nainternetskim portalima zurnal.ba i lupiga.com te u časopisu Urban Magazin. Živio je i radio u Kljajićevu, Sarajevu, Zagrebu i Splitu. Trenutno živi i radi u Mostaru.

Dobitnik je nagrade Super Cyber Story za kratku priču (2004. godina) te nagrade „Farah Tahirbegović“ za angažman u kulturi Bosne i Hercegovine (2015. godine).

Kopirati
Drag cursor here to close