Pročitajte pobjednike 'Najgore prve rečenice romana'

Kultura / Knjige | 19. 08. 2012. u 11:05 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godišnje natjecanje za najgoru prvu rečenicu romana, The Bulwer-Lytton Fiction Contest 2012, objavilo je listu pobjednika u različitim kategorijama.

Natjecanje je utemeljeno 1982. godine, a dobilo je ime po viktorijanskom romanopiscu Edwardu Georgeu Bulwer-Lyttonu, zaslužnom za besmrtnu prvu rečenicu: "Bila je mračna i olujna noć." Natjecanje je podijeljeno po žanrovima. Ove godine pobjednica je Britanka Cathy Bryant, prenosi radiosarajevo.ba.

Novinarka i spisateljica Cathy Bryant je dobila prvu nagradu za rečenicu: "Kad joj je rekao da je voli, zagledala se u njegove oči, i primijetivši infekciju na trepavicama, razmišljala je o tome kako maleni crvi ruju po čahuricama kako bi se najeli tamo smještenih masnih naslaga, dok svaka ženka poliježe barem 25 jaja u svaku čahuricu, što uzrokuje upalu, te jesu li oči uistinu prozor u dušu, jer ukoliko jesu, njegovoj duši uistinu treba fugiranje".

Dan Leyde ponio je laskavu titulu najgoreg romantičara: "Tvoje oči su kao duboki, plavi bazeni u kojima bih se volio utopiti, rekao je Kimberly kad ga je pitala što misli; ali ono što je zapravo mislio bilo je to da kad puni mobitel zaboravi vratiti mali čep unutra, ali nije joj to imao namjeru reći"

Snažan dojam je ostavio i pobjednik u kategoriji vesterna, Terry L. Johnson: "Sišao je s konja, što mu se učinilo čudnim jer je oduvijek vjerovao da silazi s patke ili guske".

Kopirati
Drag cursor here to close