Turistička atrakcija

Princeza Saudijske Arabije oduševljena stolačkim Daorsonom i modrom Bregavom

Kultura / Flash | 17. 04. 2014. u 08:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije tajna da stolački kraj obiluje brojnim kulturno povijesnim znamenitostima, a posebno je na glasu zbog svojih prirodnih ljepota koju u jednu cjelinu povezuje prekrasna i toliko pjesnički opjevana "modra rijeka" Bregava.

Sve je to naravno kao odlična podloga i turistička ponuda Općine Stolac u kojoj se zadnjih godina primijeti niz konkretnih projekata i aktivnosti, a koje za cilj imaju jačanje stolačkog kraja kroz masovniji razvoj ovdašnjeg turizma.

Mnogi su složni u ocjeni da svih tih godina nakon rata ni blizu nisu iskorišteni ti prebogati turistički potencijali na stolačkom području pa se i kreće u nove projekte kojima će se u ovaj dio Hercegovine privući znatno veći broj domaćih i stranih turista.

To se upravo vidi na primjeru JU "Radimlja" Stolac koja u zadnje vrijeme odrađuje ili priprema niz konkretnih turističkih projekata s ciljem privlačenja još većeg broja turista koji bi uživali u ovdašnjim prirodnim ljepotama ali i razgledavanju brojnih povijesnih lokaliteta kao što su ilirski grad Daorson, pećina Badanj, nekropole stećaka na Radimlji, Boljunima...

Tako je prirodnim ljepotama Stoca, rijekom Bregavom i kamenim zidinama starog heleniziranog ilirskog grada Daorsona ovih dana bila i oduševljena skupina od stotinjak turista iz daleke Saudijske Arabije i Kuvajta.

Dolazak turista s arapskog poluotoka (rezultat suradnje JU "Radimlja" i turističke agencije "Bosanske piramide sunca" Visoko) samo je pokazatelj jednog novog turističkog otvaranja cijelog područja Općine Stolac, a što je baš i glavni cilj u svim projektima i aktivnostima JU "Radimlja" Stolac.

Među turistima s arapskog poluotoka bila je i princeza Saudijske Arabije, kćerka kralja Abdullaha bin Abdul Aziza, koja nije krila oduševljenje onim što je vidjela na zidinama Daorsona ali i na drugim lokalitetima na stolačkom području.

"Nastavljamo suradnju s našim kolegama iz Bosanske piramide sunca a cilj nam je što bolja promocija Stoca i stolačke Općine sa svim vrijednostima i ljepotama. Već za ovu sezonu imamo dosta najava dolaska turista iz Amerike, Azije, Skandinavije...", ističe Ante Vujnović, ravnatelj JU "Radimlja" Stolac.

Kopirati
Drag cursor here to close