Beograd

Preminuo glumac Pavle Minčić

Kultura / Flash | 25. 01. 2015. u 15:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati glumac Pavle Minčić preminuo je u 84. godini u Beogradu, javio je RTS. Pavle Minčić je rođen 16. lipnja 1931. godine u Beogradu. Uglavnom je radio u kazalištu, ali se oprobao i na filmu, radiju i televiziji.

Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju završio je u klasi profesora Raše Plaovića. U bogatoj glumačkoj karijeri ostvario je zapažene uloge u komadima "Jaje", "Olovka piše srcem", "Tužna je nedjelja", "Revizor" i "Sponzor noćas mora pasti", prenijela je agencija Srna.

Ostat će upamćen kao Paja iz dječje serije "Na slovo, na slovo" Duška Radovića, a na filmu po ulozi u filmu "Davitelj protiv davitelja", gdje je igrao Dobricu Kopicla. U seriji "Pozorište u kući" bio je Soni Boj, a Živorad u serijalu "Ljubav na seoski način".

Umirovljen je poslije 40 godina rada u Narodnom pozorištu u Beogradu, gdje je ostvario više od 120 uloga. Dobitnik je nagrada "Radoje Domanović", "Zlatni ćuran", "Zlatni Lovor", uključujući i plakete "Branislav Nušić" i "Zlatni beočug za životno djelo". Minčić je bio istaknuti član satiričnog časopisa "Ošišani jež".

Kopirati
Drag cursor here to close