tražilo se mjesto više

Premijera filma '40' potresla Mostarce

Kultura / Flash | 29. 10. 2015. u 07:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 27.listopada u dvorani ispod zvonika franjevačke crkve u Mostaru tražilo se mjesto više. Što je bio povod takvoj gužvi? Povod je bila projekcija filma „40“ po prvi put u gradu Mostaru. Naime, preko 300 ljudi, mahom mladih, se okupilo na toj projekciji htjelo čuti što stoji iza znakovitog naslova 40.

Večer je počela sa sv. misom koju je predvodio fra Antonio Šakota. Nakon svete mise posjetitelji su se uputili prema dvorani ispod zvonika, gdje su uvodnu riječ održali fra Antonio i Damir iz organizacijskog odbora inicijative 40 dana za život - Mostar. Fra Antonio je zaželio dobrodošlicu svima i dao podršku inicijativi od strane fratara samostana i župe sv. Petra i Pavla. Damir je upoznao gledatelje sa inicijativom „40 dana za život“ i njihovim planovima u budućnosti, te rekao par riječi o poraznim statistikama pobačaja u svijetu i u BiH. Pored toga, pročitano je anonimno svjedočanstvo jedne nastavnice iz Hrvatske kojoj je pristupila njena trudna učenica koja je bila poticana od svoje okoline na pobačaj.

Projekcija filma je ostavila dubok dojam na sve gledatelje. Duboko potreseni mladi su, možda po prvi put, postali svjesni težine takvog postupka. Kroz iskustva i svjedočanstva žena koje su prošle kroz tu patnju, mogli su si u slici i zvuku predočiti što pobačaj znači kako za tjelesnu, tako i za emocionalnu i duhovnu stranu čovjeka, kako žene tako i muškarca.

Organizatori navode kako će uskoro imati termine i promocije filma „40“ i za druge gradove u Hercegovini, a do tada Vas sve pozivaju da im se pridružite bdijenju od 11 do 17 sati ispred Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, još je samo par dana pred nama, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close