Tko mi zabranjuje kolumne

Predstavljeno 100 najčitanijih Dujmovićevih kolumni

Kultura / Knjige | 02. 07. 2014. u 08:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Matice hrvatske Mostar u galeriji Kraljice Katarine predstavljena je knjiga 'Tko mi zabranjuje kolumne?', hrvatskog novinara i publiciste Tihomira Dujmovića.

O knjizi 100 najčitanijih Dujmovićevih kolumni govorio je prof. dr.sc. Milan Ramljak koji se osvrnuo na aktualni trenutak hrvatskog društva u kojem hrvatska ljevica koja je na vlasti zanemaruje vitalne i strateške nacionalne interese, a ukazao je i na potrebu konsolidiranja hrvatskoga društva kroz život bez mržnje i bez obračuna s neistomišljenicima.

Zadnji tekst u Večernjaku koji je objavio Dujmović bio je o nalazima Ureda za istraživanje žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata, koji su otkrili dvije masovne grobnice: najvjerojatnije jednog cijelog razreda zrakoplovne škole iz NDH, te ranjenika i bolničkog osoblja iz plućne bolnice Brestovac, čije su obje lokacije na Sljemenu.

Nakon tog teksta Tihomiru Dujmoviću otkazana je daljnja suradnja, a trenutno objavljuje kolumne na portalu Dnevno.

Ulomke iz kolumni Tihomira Dujmovića čitao je dramski umjetnik hercegovačkih korijena Vinko Kraljević, a program promocije je vodila Misijana Brkić Milinković.

Kopirati
Drag cursor here to close