Ćorovića kuća

Predstavljene 'Ljetne himne'

Kultura / Knjige | 11. 09. 2015. u 07:00 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ćorovića kući održano je predstavljanje zbirke priča 'Ljetne himne' autora Srđana Gavrilovića. Predstavljanje je upriličeno u organizaciji SPKD 'Prosvjeta' Mostar.

Riječ je o autorom prvijencu, zbirci kratkih priča, koja je izašla iz tiska početkom srpnja, u izdanju SPKD "Prosvjeta" Mostar. Jedan od promotora knjige, Muamer Kodrić, inače urednik djela, istaknuo je kako niz poslijeratnih pripovjedača bh. književnosti piše o tranzicijskom bosanskohercegovačkom društvu i vremenu u kojem živimo.

On je dodao da će se nove generacije znati iznijeti sa ovom društvenom stvarnošću koja nas tišti, znati iznaći odgovore na razne društvene probleme, te je jedan od prvih glasova od mnoštva drugih koji će uslijediti, koji će opisati vrijeme u kojem živimo.

"Petnaest priča, koliko ih je sabrano u ovoj knjizi, petnaest su upečatljivih slika o odrastanju u uvjetima tranzicije na balkanski način. Galerija osebujnih likova koje upoznajemo kroz Gavrilovićeve priče, uglavnom rubnih tipova i ličnosti oštećenih ratom i iščašenim društvenim okolnostima, krajnje je životna i autentična, pa nam se autorov prozni krajolik otud i čini toliko prisnim i poznatim", naveo je Kodrić.

Kopirati
Drag cursor here to close